[159] Układ kierowniczy 159

Alkat

New member
Spotkał się ktoś kiedyś z tak jakby szuraniem podczas kręcenia kierownicą?
Jest to deliktany dźwięk szurania wydobywający się jakby zza kierownicy, a dodatkowo czuć to w dotyku.
Nie jest to nic mega głośnego, ani nie trzęsie kierownicą. Są to pewnie jakieś wstępne objawy. Podejrzewam, że może pompa już wysiada powoli.
Możliwe również, że to maglownica, ale z tego co słyszałem to wtedy bardziej były by stuki niż odgłosy szurania.
Silnik tbi, jeśli ktoś coś wie lub przerabiał temat proszę dajcie znać ;)

- - - Updated - - -

Dodam, że płyn jest pomiędzy min-max i nie znalazłem żadnych wycieków

Haha, czyli jeździć i obserwować :D
Ja mam akurat po lifcie, ale sprawdzę jeszcze jutro zbiorniczek bo znalazłem głosy, że może coś tam bulgotać jak jest wadliwy i pewnie zrobię płukankę z nowym płynem, bo teraz czerwony jest zalany.

Generalnie robiłem wczoraj przejazd 4 godzinny i w trakcie tej trasy większość drogi było czuć to "tarcie", ale jakoś godzinę przed końcem wjechałem ciut za szybko na tory i mam wrażenie, że po tym jak zatłukło budą to wróciło wszystko do normy aż do następnego hopka :P W sensie, że wróciło do normy na 100%, ale nie jestem pewny czy akurat po tych torach czy może coś innego było powodem. Pewnie po świętach podjadę na jakiś kanał do sprawdzenia czy coś tam się nie rozluzowało

Ja mam ten objaw już od kilku lat, jeżdżę, obserwuję. Miałem regenerowaną maglownicę z innego powodu, nie pomogło.

Back